Thursday, May 3, 2012

Wednesday, May 2, 2012

Be That One


=)


Be Prepared For Life


A Fool's hope



All this while i've been looking for this one reason. The reason from you. The reason that might change every single perception of mine. I'm dying for this reason. I really want to know why "we" ends. I'm sure it'll help me a lot. To realize my mistakes towards you. That reason might reveal my weaknesses. Aku tau aku banyak kurang nak dibandingkan dengan orang lain. Aku tau aku sebenarnya kurang layak. But hey , no one's perfect. I've tried my best but i've failed. That's why i need you to give me that reason so that it won't happen again next time to me. I know you didn't mean to hurt me. I believe there's always a reason for something and that's what i'm waiting from you to tell me.


Cinta pandang pertama tu karut ke tak ? I don't believe it at the first place but look at me now. I've fall for you since the first time i saw you and till now. Until now i still can't stop loving you. I've tried and i'm sick of trying. I wanted to move on but your love is too strong. My head says go but my heart wanted to stay. I can say that the other half of me is all about you. I've been missing you each and every single day in my life. How could i move on when you even came into my dreams ? It do hurts so much. I never asked for these.

I still believe that one day we might get back together. I'm 99.9% sure that you won't love me back but that 0.01% that keeps me going.  I'm "fool" of hope. Call me an idiot but nothing can change my feelings towards you. I can't force you to love me back. All i can do is just wait and hope for a miracle. 

I've learned a lot throughout those days that we spent together.You've taught me love , pain , happiness and sorrow. Shirts you wear , videos you made , the smell of your hair and everything about you. They're still fresh in my mind. It's too hard to throw them away. Those memories we shared together are too precious. There'll never be anything that can replace them. I want you to know that i'm here waiting for you. I miss "us". I still love you and i'll always do. I didn't mean to add pain in your life but i just can't stop myself from loving you.  I'm truly deeply madly in love with you. I hope that we could be back together as when you used to color up my life.


Sincerely , 
Wafiy Rashidi






Gay !

I don't get it. Kenapa la dengan gays ni. What the hell are they thinking ? Tak geli ke kau tengok benda yang sama dekat kau ? Apa yang seronoknya ? Nabi tak mengaku umat la woi ! Macam mana korang boleh berminat dengan yang sama jantina pun aku tak faham la. Punya ramai perempuan luar sana korang boleh cari. Dunia akhir zaman betul.


Let's cut it short. Entry ni sebenarnya nak cakap pasal gays yang interested dengan aku. Banyak kot yang kacau. The first incident memang aku tak boleh lupa. It happened when i'm in poli , Perlis. Ok , dekat pintu bilik masing-masing memang wajib letak information pasal diri including phone number. Then there's one stupid fuckin idotic gay ni boleh stalk aku. Aku tak amek serious pun untill one day dia call and text aku tak henti-henti. Terkejut jugak macam mana dapat contact kan. Bila aku soal dia cakap dia amek dekat pintu bilik , DAFUQ ? Desperate benor kau ni. Geli lah sial. Dia boleh bantai cakap dia dah lama usha aku la suka aku la apa bagai. Bila jadi macam ni aku rasa cuak der. So , aku pun terpaksa berkeras. Aku sound ugut dia apa bagai. Dia cakap janji tak buat lagi but biasa la mulut manusia. 2-3 minggu lepas tu buat lagi. Dah banyak kali cakap pun tak guna jugak.


DAFUQ ARE YOU GAYS THINKING ? GELI LA BABI !

Bila dah balik Manjung rasa tenang sikit sebab tak rasa kena stalk tahap cipan sangat. Ingatkan settle la lepas gay ni dah makin senyap. Tengok-tengok lepas tu ada muncul pulak gay lain. Oh social network -_-". Mana diorang dapat cari aku pun tak tau la. Seram gila babi kot. Lepas satu , satu muncul. Aku ni ada rupa macam layan gay ke ? Sialan ! Why are they attracted pun aku tak tau la. Dah la aku ni kepeng , gelap and tak betul. Hensem ? Mungkin la kot. Hehe. 



One thing for sure , aku bukan gay. Even aku takde girlfriend tapi aku takkan sampai buat benda terkutuk macam tu. To those gays yang stalk aku i beg you please leave me alone , go away ! You guys are damn creepy. Insaflah sebelum terlambat . Dah , berambus gay !



Tuesday, May 1, 2012

cicit baba

WAN MOHAMAD AIZAD

That idiot in the picture up there is called Aizad. Yes , he's a human and my bestfriend. He's like a brother to me. We've known each other since school and being in same class for 2 years. See that smile ? Don't be fooled , he's not as good as you think. Haha , joking. Dia ni baik jugak , kalau tak takde la aku kawan dengan dia.

Aizad ni dulu gemok ! Sekarang dah kurus , dah hot la tu. Dia ni jambu , abah yang panggil dia macam tu. Dia dengan ibu dah macam anak beranak. He's like my own family too. Mana taknya , dari dulu asyik makan tidur dekat rumah aku sampai boxer baju pun share. Rumah pun dekat sangat. Basically , aku kenal dia masa main bola. First impression aku , "gemok ni boleh main ke ?" haha , don't get mad dude. Hebat jugak jambu ni main bola tapi tak sehebat aku la kan. Hehe.

Aku dari dulu rapat dengan dia. Tapi start betul-betul rapat masa kitorang berpasangan dengan dua adik-beradik ni. Start dari situ , kitorang banyak kongsi masalah sama-sama. Dia dulu kuat mengadu kalau gaduh dengan gf dia. Tipu kalau cakap kitorang tak pernah gaduh , ada la jugak selisih faham. Tapi kawan kan , mana boleh putus sekali dah ada ikatan tu. Mess with him means mess with me , brotherhood !

Attitude ! Aizad manja , gedik , kuat merajuk. Tapi tu semua dulu. Sekarang lain dah , dah matang. Dah boleh harap , takde hal punya la. Kalau ada masalah mintak tolong dia , insyaallah dia akan tolong. Pasal duit , dia memang tak berkira dengan aku. Transport ? AEK2009 dia tu dah merata bawak aku.  Kitorang selalu buat gila sama. Dia ni daring. Pantang dicabar , buat saja. Lepak dengan dia ada je benda nak cakap. He's a good friend. Hope we'll our brotherhood will last forever kawan. Nak cerita panjan lebar tak larat. So i guess this ends here.

Amek ni gambar kitorang sekali :





from bro   , 
Wafiy Rashidi


JKE Futsal


Team Class DEP3A

Ok , yang ni pulak Jabatan JKE punya Open Day. Diorang ada organize tournament futsal , semua class wajib hantar team. I find it ridiculous sebab tak ramai budak class aku yang reti main futsal. But no harm trying kan. Masuk pun PA yang bayarkan. So we give it a try. I was chosen as the captain. Haa , dengan penuh bangganya aku mendaftarka team aku. Masa daftar tu tengok ramai jugak wakil Poli dekat JKE ni. Budak-budak class semua takut. I tried to motivate them , macam-macam ayat aku pakai and it works. We work as hard as we could and our effort paid out. We make it to the final. It was so unexpected , we're just underdogs. Dah sampai final dah lebih dari cukup for us. I'm so proud of our achievement. In the final , kitorang lawan the defending champion. Tak paya tanya , kalah la. But we didn't lose without a fight. We manage to score and lost 3-1. It was a very amazing experience. It ain't easy to lead a team without any experience to reach this far. The best part is during closing ceremony. Class kitorang dipuji and nama captain mereka disebut :D This glory doesn't belong to me alone. It belongs to the whole class. Thanks guys for your commitment. 


Me with our prize 

Red Bull Open (Utara)


Seriously , this is a great experience. Red Bull Open tournament bahagian utara. Macam biasa , poli mesti hantar team. Masuk atas belas ikhsan poli nak sponsor kitorang. Tournament ni dia buat dekat D'Futsal Kangar , Perlis. Pergi naik kononnya naik bus poli tapi semua tak sabar so masing-masing pergi sendiri. Sampai-sampai terkejut jugak ah tengok ramai gila babi orang. Team jangan cakap la banyak macam mana kan. Dari KL , Penang , Kedah semua ada hantar team. Kali ni luck tak berapa nak cun. Dapat sampai quater je. Ok la tu , bangga beb. Dapat Rm250 je sebab kalah awal kan. As usual , prize doesn't really matter. Passion dude ! Team kali ni tak berapa power sebab dah pecah. Dibahagikan , yang lain dihantar ke tournament lain pulak. Nasib nasib. Entry-entry pasal futsal ni letak yang ada kebanggaan je , kalah tak letak. Bhahaha


Team yang dah diasingkan , bukan team asal lagi :(

Street Soccer JRKV


I don't remember when , maybe the end of last year kot tapi yang penting benda dah lepas and we won. Took place in Arau , Perlis. Poli hantar 3 team and guess what , we took the 1 , 2nd and 3rd price. Tapi team aku 3rd place la. Luck ke apa ke tak peduli , cause we rock that tournament. Syukur alhamdulillah. We're proud of ourselves. The prizes don't really matter , it's the glory that we seek for. We play because we love the game , it's the passion that drove us this far. Thanks to those who support us :)



Hadiah kena la letak dalam bilik captain kan :p

Besties :)

Sakinah Syahira & Noorul Adilah <3

These 2 crazy girls up there are my best friends. I guess they're more than friends to me. They're like my own my family , my sisters. How i met them ? Panjang cerita , abaikan. I didn't expect we'll be as close as we're right now. Dah macam wonderpets , mana-mana bertiga. I can't tell how much they really mean to me. They do help me a lot throughout my life. We went through so many things together. They're always there when i need them. We support each others's wills.  I trust them as much as i trust my mom. Ecehh , sure bangga mangkuk berdua ni. Everything have their own bittersweet , so does in our friendship. Kitorang ada jugak berselisihan faham tapi lama-lama baik jugak. Bak kata orang tua , "air dicincang takkan putus". Sometimes , gaduh sebab benda bodoh je. Tapi biasa la , semua orang ada perasaan kan. My life changed after i met them. They do put some colors into it. Nak cakap panjang lebar pun penat jugak. But for sure i love them as much as i love my own family. There will be no other that could ever replace them. 

Here are some pictures of us together :












with love , 
Wafiy Rashidi

Angan-angan -_-"



Style kan ? Ok , malu nak cakap tapi itu lah hakikatya. Pernah satu ketika dulu aku perasan kononnya nak jadi ROCKSTAR ! tapi aku rasa macam takan kesampaian benda tu. since aku sendiri memang tak berapa nak hebat pun dengan instruments apa jadah semua ni. But hey , who knows there might be one fine day. Bhahaha. Ok , stop dreaming noob.

It started when i watch this one video of a band performing depan crowd yang ramai gila babi. The crowd were shouting and screaming like "arghhhh , wooooo , yeahhh". Lepas tengok tu aku terus macam eh , it must feel like heaven kalau aku yang dapat all those credits. So , dari situ la datangnya cita-cita kononnya nak jadi rockstar. Besides , aku memang minat music pun. But please , not K-POP !

Aku belajar main guitar bot because i want to be a rockstar , but there's one reason that might be lame to some people. It's a girl. aku belajar main guitar sebab ada tanam cita-cita nak main untuk girlfriend tersayang time tu. But what to do , she left me. Aku even perasan tahap cipan sampai ada hati nak main untuk dia masa wedding , puihh. Hancus semua , haihh.... Tapi dah alang-alang belajar tu teruskan jela. I find that , main guitar sambil menyanyi can express my feelings. So i'll keep on playing and singing for myself. Kbye




A New Beginning

Assalamualaikum ,

Let's get started. I used to have a blog tapi blog tu macam dah lama ketinggalan and looks so merapu. So i decided to start all over again. Why blogging ? I just feel like doing it. Maybe blogging boleh express what i kept inside me all this while or apa merapu pun lantak la kan. This is my blog , so i have the right to write whatever i want as long as it doesn't hurt others kan.





Ok , that's me up there. Gambar macam retis kan ? haha , ok poyo. Let me tell you some shits about me. The name given is Nazirul Wafiy Bin Rashidi , you can call me Wafiy. Born in 16 November 1992 , year of the monkey. Yes , somtimes i do act like a monkey. So what , it's my life ain't yours. I eat more than you can imagine , trust me saya tak bohong punya. What else ? FUTSAL. yes , futsal is my soul before music. Bola dengan aku memang tak boleh dipisahkan.


I'm so unpredictable. I can be whoever whenever i want. Kejap gila , kejap serious. Sometimes good , sometimes bad. Pelik aku ni. Aneh macam haram. I'm still searching the real me. Rasanya takde identity lagi bukan takde pendirian ye. But what i know is , i hate being lonely. Macam nak pecah kepala otak kalau sunyi. I love to make friends. Be nice to me and i'll be nice to you too. 

Rasanya cukup la kot. Nak cerita semua sampai bila pun tak habis. Here's my facebook (nazirul_wafiy@yahoo.com) and twitter (WafiyRashidi) if you want to get to me. Have fun reading my blog. That's all from me , thank you.